Przepisy na chrzan

Jeśli jesteś fanem chrzanu, to na pewno próbowałeś jego niesamowitego smaku. Chrzan jest korzeniem, który rośnie w Kanadzie i USA i jest powszechnie używany do produkcji przypraw, takich jak pikle i sosy.

Używa się go również do przyrządzania sosów sałatkowych, kanapek i napojów. I jest szeroko stosowany jako dodatek do hot dogów i hamburgerów. Można go również dodawać do zup, sałatek i deserów.

Niektóre z popularnych przepisów na chrzan to:

Sos:

Składniki:

4 szklanki wody.

2 łyżki cukru

1 łyżka chrzanu

1 łyżka soli

½ szklanki octu

Instrukcje:

Zagotować wodę, dodać cukier i sól. Gdy zacznie wrzeć, wlej ocet i dodaj chrzan. Doprowadź sos do wrzenia i pozostaw do ostygnięcia. Możesz go podawać w słoiku.

Pikle:

Składniki:

3 szklanki wody.

¼ szklanki chrzanu

1 filiżanka cukru

3 łyżki soli

½ szklanki octu

Instrukcje:

Wymieszaj wszystkie składniki i gotuj przez 15 minut. Pozostawić do ostygnięcia i przechowywać w lodówce.

Hot dog:

Składniki:

1 hot dog

½ szklanki musztardy

1 łyżeczka chrzanu

1 łyżeczka soli

Instrukcje:

Weź hot doga i przekrój go na pół i włóż do słoika. Posmarować musztardą i posypać solą. Dodaj chrzan i zamknij pokrywkę. Podawać.

Kanapki:

Składniki:

4 kromki chleba

2 plasterki sera

½ szklanki majonezu

2 łyżki chrzanu

4 łyżeczki soli

1 łyżeczka pieprzu

½ łyżeczki soku z cytryny

2 łyżki musztardy

Instrukcje:

Rozsmarować majonez, a na nim rozłożyć chrzan. Wyłożyć ser i dodać chrzan. Dodać sól i pieprz, a następnie dodać sok z cytryny. Zrób kanapki i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

Deser:

Składniki:

3 szklanki wody

1 filiżanka cukru

½ szklanki chrzanu

2 łyżki soli

½ szklanki octu

Instrukcje:

Doprowadź wodę do wrzenia. Dodaj cukier, sól i ocet. Mieszaj, aż cały cukier się rozpuści. Przelej do miski i odstaw do lodówki.

Wnioski:

Tak więc, są to niektóre z najbardziej popularnych przepisów na chrzan. Istnieje tak wiele innych przepisów, które są dostępne na rynku, więc spróbuj ich wszystkich i podziel się z nami swoim doświadczeniem.