Dziczyzna jest jednym ze słynnych mięs dziczyzny na świecie. Jest bogata w białka i jest dobrym źródłem energii. Ale to niesamowite jedzenie będzie smakować bardziej pysznie, jeśli towarzyszy mu doskonały sos lub sos.
Istnieje wiele różnych sosów, które można zrobić z dziczyzną. Ale jeśli chcesz dodać trochę więcej smaku do swojego posiłku, to proponuję wypróbować ten przepis na pasztet. Zmieni on twoją dziczyznę w doskonały pasztet.
Składniki:
– 2 funty dziczyzny
– ½ szklanki mąki
– 1 łyżka soli
– ¼ łyżeczki pieprzu
– 1 filiżanka wywaru z kurczaka
– 2 łyżki masła
– 1/3 filiżanki śmietany
– ¼ filiżanki grzybów
– 1 żółtko
Sposób przygotowania:
1. Weź dziczyznę i pokrój ją na kawałki.
2. Wsyp do niej mąkę, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.
3. Rozgrzej masło na patelni i postaw ją na średnim ogniu.
4. Gdy masło się roztopi, włóż dziczyznę i mieszaj, aż się zrumieni.
5. Teraz przenieś dziczyznę do miski i dodaj bulion.
6. Przykryj ją i gotuj przez 5 do 6 godzin.
7. Po zakończeniu procesu gotowania weź dziczyznę i zrób z niej puree.
8. Do puree dodaj śmietanę i grzyby.
9. Wszystko dobrze wymieszać i dodać żółtko.
10. Niech się gotuje przez kolejne 15 minut.
11. Gdy pasztet będzie już gotowy, wtedy weź go i rozprowadź na płaskiej powierzchni.
12. Przykryj go i pozwól mu ostygnąć.
13. Następnie pokrój go w plastry i podawaj.
Wnioski:
Ten pasztet z pewnością sprawi, że twoje usta nabiorą wody i będziesz miał pełny talerz pyszności. Musisz więc spróbować i cieszyć się jego smakiem.