Jak zrobić doskonały pasztet z dziczyzny

Dziczyzna jest jednym ze słynnych mięs dziczyzny na świecie. Jest bogata w białka i jest dobrym źródłem energii. Ale to niesamowite jedzenie będzie smakować bardziej pysznie, jeśli towarzyszy mu doskonały sos lub sos.

Istnieje wiele różnych sosów, które można zrobić z dziczyzną. Ale jeśli chcesz dodać trochę więcej smaku do swojego posiłku, to proponuję wypróbować ten przepis na pasztet. Zmieni on twoją dziczyznę w doskonały pasztet.

Składniki:

– 2 funty dziczyzny

– ½ szklanki mąki

– 1 łyżka soli

– ¼ łyżeczki pieprzu

– 1 filiżanka wywaru z kurczaka

– 2 łyżki masła

– 1/3 filiżanki śmietany

– ¼ filiżanki grzybów

– 1 żółtko

Sposób przygotowania:

1. Weź dziczyznę i pokrój ją na kawałki.

2. Wsyp do niej mąkę, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.

3. Rozgrzej masło na patelni i postaw ją na średnim ogniu.

4. Gdy masło się roztopi, włóż dziczyznę i mieszaj, aż się zrumieni.

5. Teraz przenieś dziczyznę do miski i dodaj bulion.

6. Przykryj ją i gotuj przez 5 do 6 godzin.

7. Po zakończeniu procesu gotowania weź dziczyznę i zrób z niej puree.

8. Do puree dodaj śmietanę i grzyby.

9. Wszystko dobrze wymieszać i dodać żółtko.

10. Niech się gotuje przez kolejne 15 minut.

11. Gdy pasztet będzie już gotowy, wtedy weź go i rozprowadź na płaskiej powierzchni.

12. Przykryj go i pozwól mu ostygnąć.

13. Następnie pokrój go w plastry i podawaj.

Wnioski:

Ten pasztet z pewnością sprawi, że twoje usta nabiorą wody i będziesz miał pełny talerz pyszności. Musisz więc spróbować i cieszyć się jego smakiem.