Istnieją dwa rodzaje tortów, jeden to mały tort, a drugi to duży tort. Ale duży tort bezowy jest o wiele bardziej wyjątkowy niż mały tort. Jest to największy tort wykonany przy użyciu bezów.
Zobaczmy więc przepis na duży tort bezowy. Nie jest on trudny do wykonania, ale wymaga nieco cierpliwości. Jest to idealny tort na każdą okazję, jak urodziny, wesele, baby shower, zakończenie studiów i wiele innych.
Składniki:
1 Duże białko jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka
1/4 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
1/2 łyżki kremu winnego
Polewa:
1/4 filiżanki cukru
1 łyżka skrobi kukurydzianej
Sposób przygotowania:
Po pierwsze, przygotuj mieszankę bezową. Ubij białko jajka, aż się spieni. Dodaj cukier i ubijaj, aż zrobi się sztywne. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i dobrze je połącz. Teraz dodaj śmietanę i mleko i połącz wszystkie.
Nasmaruj tortownicę i przelej do niej ciasto. Piecz ciasto przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po tym czasie wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć przez 30 minut.
Teraz przygotuj lukier i lukrowanie. Wymieszaj razem cukier i skrobię kukurydzianą. Następnie dodaj mleko i dobrze wymieszaj. Odstaw na bok.
Następnie roztop masło i dodaj do niego czekoladę i wanilię. Następnie dodaj mleko i dobrze wymieszaj.
Teraz pokrój ciasto na równe plastry i umieść je na paterze.
Teraz posmaruj ciasto masą czekoladową. Pokryj go lukrem i podaj rodzinie i przyjaciołom.
Wnioski:
Jest to idealny przepis na Twój wielki dzień, jak urodziny, ślub, baby shower i wiele innych okazji.