Jak zamarynować schab na kotlety

Schab to doskonałe białko, które jest powszechnie dostępne w sklepach spożywczych. Jest to najlepsze cięcie wieprzowiny do robienia kotletów. Kotlety schabowe są najczęstszym rodzajem kotletów wieprzowych.

Wszyscy w swoim życiu próbowaliśmy różnych rodzajów kotletów schabowych, ale moim zdaniem najlepszy i niepowtarzalny smak kotletów schabowych to ten z marynowanego schabu.

Są różne sposoby na zrobienie marynowanych kotletów ze schabu, ale najlepsze jest połączenie imbiru i sosu sojowego.

Składniki:

1 łyżeczka soli

2 łyżeczki mielonego pieprzu

1 łyżka cukru

1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

3 łyżki stołowe białego octu

1 łyżka stołowa rozgniecionego czosnku

2 łyżki stołowe brązowego cukru

3 łyżeczki sosu sojowego

5 łyżeczek imbiru

1/4 łyżeczki czerwonego chili w proszku

1 1/2 funta schabu wieprzowego

2 łyżeczki oliwy z oliwek

1/2 łyżeczki oleju sezamowego

Sposób przygotowania:

Wymieszaj wszystkie składniki oprócz schabu w misce.

Teraz umieść schab na talerzu.

Wymieszaj oleje i dodaj je na schab.

Przykryj talerz folią i pozostaw na 30 minut.

Rozgrzej patelnię i postaw ją na średnio-wysokim ogniu.

Gotuj schab przez 12 minut.

Obróć ją i gotuj przez kolejne 8 do 10 minut.

Pozostaw ją na patelni przez 5 do 10 minut.

Na koniec podawaj na gorąco.

Wnioski:

Jeśli nigdy nie miałeś tego typu kotletów wieprzowych, to spróbuj tego przepisu. Jest to najsmaczniejszy i najzdrowszy sposób na jego przyrządzenie. Możesz również zrobić to w domu i cieszyć się tym smacznym posiłkiem.