Schab to doskonałe białko, które jest powszechnie dostępne w sklepach spożywczych. Jest to najlepsze cięcie wieprzowiny do robienia kotletów. Kotlety schabowe są najczęstszym rodzajem kotletów wieprzowych.
Wszyscy w swoim życiu próbowaliśmy różnych rodzajów kotletów schabowych, ale moim zdaniem najlepszy i niepowtarzalny smak kotletów schabowych to ten z marynowanego schabu.
Są różne sposoby na zrobienie marynowanych kotletów ze schabu, ale najlepsze jest połączenie imbiru i sosu sojowego.
Składniki:
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki mielonego pieprzu
1 łyżka cukru
1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
3 łyżki stołowe białego octu
1 łyżka stołowa rozgniecionego czosnku
2 łyżki stołowe brązowego cukru
3 łyżeczki sosu sojowego
5 łyżeczek imbiru
1/4 łyżeczki czerwonego chili w proszku
1 1/2 funta schabu wieprzowego
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki oleju sezamowego
Sposób przygotowania:
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz schabu w misce.
Teraz umieść schab na talerzu.
Wymieszaj oleje i dodaj je na schab.
Przykryj talerz folią i pozostaw na 30 minut.
Rozgrzej patelnię i postaw ją na średnio-wysokim ogniu.
Gotuj schab przez 12 minut.
Obróć ją i gotuj przez kolejne 8 do 10 minut.
Pozostaw ją na patelni przez 5 do 10 minut.
Na koniec podawaj na gorąco.
Wnioski:
Jeśli nigdy nie miałeś tego typu kotletów wieprzowych, to spróbuj tego przepisu. Jest to najsmaczniejszy i najzdrowszy sposób na jego przyrządzenie. Możesz również zrobić to w domu i cieszyć się tym smacznym posiłkiem.