Jak zrobić smażone buraki z cebulą

Burak jest popularnym warzywem w prawie wszystkich krajach, ale większość z nas nie wie, jak jeść to warzywo. Cóż, burak jest nie tylko używany do robienia soku, ale jest również używany do robienia pysznych potraw, a jednym z takich dań jest smażenie buraka z cebulą.

Burak to warzywo korzeniowe, które ma ciemnofioletowy kolor i jest bardzo pożywne. W tym artykule powiem Ci jak zrobić smażenie buraka z cebulą.

Składniki:

Burak – 1 (duży)

Cebula – 1 (średnia)

Sól – 2 tsp.

Płatki czerwonej papryki – 1 łyżka.

Olej – 4 tbsp.

Sposób przygotowania:

Pokrój buraki na małe kawałki i odłóż na bok. Obrać i posiekać cebulę. Rozgrzej olej na patelni i dodaj płatki czerwonej papryki, sól i cebulę. Wymieszaj je dobrze i pozwól im się smażyć przez 2 do 3 minut. Dodaj buraki i dobrze wymieszaj. Przykryj patelnię i gotuj przez 10 minut. Zdejmij pokrywę i dobrze wymieszaj. Gotuj przez kolejne 5 minut, a następnie przykryj patelnię i pozostaw na 5 minut.

Zdejmij z ognia i podawaj na gorąco.

Wskazówki:

Jeśli chcesz zrobić smażone buraki z cebulą do słoików to powinieneś użyć szybkowaru. W ten sposób nie musisz gotować buraków, a słoik będzie wysterylizowany.

Jeśli nie masz szybkowaru to możesz zrobić smażone buraki z cebulą do słoików używając zwykłej patelni.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten artykuł. Daj mi znać w sekcji komentarzy poniżej, czy podoba Ci się mój przepis.