Dynie są jednym z najlepszych źródeł witaminy A, C, E, B6 i żelaza. Są dobre na trawienie, a także mają wysoką zawartość błonnika. Można przygotować różne rodzaje potraw z wykorzystaniem dyni.
Jednym z najsmaczniejszych dań wykonanych z dyni jest ciasto dyniowe, jest to świetna opcja deserowa na każdą porę roku. Ale problem polega na tym, że dynia jest trudna do obrania, a czasami może być dość trudna do obrania. Ale dziś podzielę się szczegółowym przewodnikiem dotyczącym obierania dyni.
Jeśli jesteś nowicjuszem to nie chcę Cię straszyć, ale jeśli jesteś doświadczonym obieraczem dyni to wyjaśnię krok po kroku jak obrać dynię.
Kroki do obierania dyni
1. Odetnij górną część dyni ostrym nożem.
2. Usuń pestki.
3. Obrać skórę z dyni.
4. Pokrój dynię na dwie części.
5. Zeskrobać miąższ i usunąć sznurek.
6. Usuń łodygę z dyni.
7. Teraz pokrój dynię na kawałki.
8. Umyj dynię gorącą wodą.
9. Teraz obierz dynię za pomocą obieraczki do ziemniaków.
10. Uważaj, aby nie obrać miąższu dyni.
11. Obierz nasiona za pomocą małego noża.
12. Jeśli używasz blendera to możesz wykorzystać dynię do zrobienia placków dyniowych.
13. Umieść dynię w zamrażarce na 30 minut, aby dynia stała się miękka.
14. Kiedy dynia jest już miękka, wtedy możesz użyć jej do różnych celów.
Wnioski:
Mam nadzieję, że podobał Ci się ten artykuł, jeśli masz jakieś pytanie dotyczące tego postu, nie krępuj się zapytać w sekcji komentarzy poniżej.