Jak zrobić dobre knedle ze śliwkami

Dobre knedle ze śliwkami to najbardziej znany chiński deser. Jest on popularny wśród wszystkich grup wiekowych, a smak knedli ze śliwkami jest bardzo wyjątkowy. Tekstura pierogów ze śliwkami jest bardzo miękka i wilgotna, a podaje się je z sosem śliwkowym.

Obecnie knedle ze śliwkami są przygotowywane w każdym domu i wiele osób zaczęło preferować ten knedel zamiast tradycyjnych słodkich knedli. Knedle ze śliwkami bardzo różnią się od tradycyjnych knedli, ponieważ knedle ze śliwkami są robione z mąki, a większość czasu ciasto jest gotowane przez gotowanie.

Knedle ze śliwkami są zwykle robione w kuchni, ale jeśli chcesz zrobić je w domu, to musisz wykonać pewne kroki. Zobaczmy więc, jak zrobić dobre knedle ze śliwkami.

Potrzebne składniki:

1 filiżanka mąki

¼ szklanki cukru

½ szklanki mleka

2 jajka

¼ łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka soli

¼ filiżanki rodzynek

Kroki do zrobienia dobrych knedli ze śliwkami:

Wymieszaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i cukier. Następnie dodaj mleko i wszystko dobrze wymieszaj. Ciasto będzie gęste i będzie gotowe do użycia.

Do ciasta dodaj rodzynki i jajko i dobrze wymieszaj.

Nasmaruj patelnię masłem i wylej ciasto.

Gotuj go na małym ogniu przez 2 do 3 minut.

Kiedy pierogi są już prawie ugotowane, połóż na nich talerz i odwróć je na drugą stronę.

Gotuj go przez kolejne 1 do 2 minut.

Na koniec podawaj pierogi i delektuj się nimi z sosem śliwkowym.

Wnioski:

Tak się robi dobre knedle ze śliwkami. Składniki są bardzo łatwe do przygotowania, a smak knedli ze śliwkami jest bardzo smaczny. Spróbuj więc już dziś i ciesz się ich smakiem.