Dobre knedle ze śliwkami to najbardziej znany chiński deser. Jest on popularny wśród wszystkich grup wiekowych, a smak knedli ze śliwkami jest bardzo wyjątkowy. Tekstura pierogów ze śliwkami jest bardzo miękka i wilgotna, a podaje się je z sosem śliwkowym.
Obecnie knedle ze śliwkami są przygotowywane w każdym domu i wiele osób zaczęło preferować ten knedel zamiast tradycyjnych słodkich knedli. Knedle ze śliwkami bardzo różnią się od tradycyjnych knedli, ponieważ knedle ze śliwkami są robione z mąki, a większość czasu ciasto jest gotowane przez gotowanie.
Knedle ze śliwkami są zwykle robione w kuchni, ale jeśli chcesz zrobić je w domu, to musisz wykonać pewne kroki. Zobaczmy więc, jak zrobić dobre knedle ze śliwkami.
Potrzebne składniki:
1 filiżanka mąki
¼ szklanki cukru
½ szklanki mleka
2 jajka
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
¼ filiżanki rodzynek
Kroki do zrobienia dobrych knedli ze śliwkami:
Wymieszaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i cukier. Następnie dodaj mleko i wszystko dobrze wymieszaj. Ciasto będzie gęste i będzie gotowe do użycia.
Do ciasta dodaj rodzynki i jajko i dobrze wymieszaj.
Nasmaruj patelnię masłem i wylej ciasto.
Gotuj go na małym ogniu przez 2 do 3 minut.
Kiedy pierogi są już prawie ugotowane, połóż na nich talerz i odwróć je na drugą stronę.
Gotuj go przez kolejne 1 do 2 minut.
Na koniec podawaj pierogi i delektuj się nimi z sosem śliwkowym.
Wnioski:
Tak się robi dobre knedle ze śliwkami. Składniki są bardzo łatwe do przygotowania, a smak knedli ze śliwkami jest bardzo smaczny. Spróbuj więc już dziś i ciesz się ich smakiem.