Jak wszyscy wiemy indyk jest uważany za najbardziej ulubione mięso, a powodem tego jest to, że jest chudy i smaczny. Jedynym minusem jest to, że jest drogie.
Doskonała pierś z indyka jest trudna do znalezienia, więc dla tych, którzy nie mają czasu na gotowanie całego indyka, ten przepis na pierś z indyka jest dla nich idealny.
Składniki
1 pierś z indyka
2 łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
Sól i pieprz do smaku
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pierś z indyka natrzyj oliwą z oliwek i piecz przez 35 minut.
Gdy pierś będzie już upieczona, wyłącz piekarnik i przełóż ją na talerz. Przykryj ją folią i pozostaw na 15 minut.
Podczas gdy odpoczywa, rozgnieć ząbki czosnku i wymieszaj je z solą i pieprzem.
Gdy pierś będzie już ostudzona, pokrój ją na kawałki, a następnie podrzuć z mieszanką czosnkową.
Możesz podawać ją na ciepło lub na zimno.
Wnioski:
Korzystając z tego przepisu możesz zrobić doskonałą pierś z indyka w domu, nie marnując pieniędzy. Wypróbuj to i spraw, aby twój następny obiad był bardziej smaczny.