Jak zrobić doskonałą pierś z indyka

Jak wszyscy wiemy indyk jest uważany za najbardziej ulubione mięso, a powodem tego jest to, że jest chudy i smaczny. Jedynym minusem jest to, że jest drogie.

Doskonała pierś z indyka jest trudna do znalezienia, więc dla tych, którzy nie mają czasu na gotowanie całego indyka, ten przepis na pierś z indyka jest dla nich idealny.

Składniki

1 pierś z indyka

2 łyżki oliwy z oliwek

3 ząbki czosnku

Sól i pieprz do smaku

Instrukcje

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.

Pierś z indyka natrzyj oliwą z oliwek i piecz przez 35 minut.

Gdy pierś będzie już upieczona, wyłącz piekarnik i przełóż ją na talerz. Przykryj ją folią i pozostaw na 15 minut.

Podczas gdy odpoczywa, rozgnieć ząbki czosnku i wymieszaj je z solą i pieprzem.

Gdy pierś będzie już ostudzona, pokrój ją na kawałki, a następnie podrzuć z mieszanką czosnkową.

Możesz podawać ją na ciepło lub na zimno.

Wnioski:

Korzystając z tego przepisu możesz zrobić doskonałą pierś z indyka w domu, nie marnując pieniędzy. Wypróbuj to i spraw, aby twój następny obiad był bardziej smaczny.