Najlepszy przepis na bezglutenowe naleśniki bananowe

Banany to pyszne, pożywne owoce, które są bogate w potas, witaminy i minerały. Są one również pakowane z dobrych węglowodanów, tłuszczów i błonnika. Ale czy wiesz, że banany zawierają również gluten?

Więc, jeśli jesteś osobą bezglutenową, to nie martw się; jest rozwiązanie dla Ciebie. Teraz nie musisz już tęsknić za pysznymi bananowymi naleśnikami. Tutaj dzielę się przepisem na bezglutenowe naleśniki bananowe, które wypełnią Twój żołądek sporą dawką energii i składników odżywczych.

Bezglutenowe Naleśniki Bananowe Składniki:

1 szklanka mąki

¼ łyżeczki proszku do pieczenia

½ łyżeczki sody oczyszczonej

½ łyżeczki soli

¼ szklanki cukru

2 jajka

1 dojrzały banan (utarty)

½ łyżeczki ekstraktu z wanilii

¼ szklanki maślanki

½ szklanki niesłodzonego mleka migdałowego

Instrukcje:

Rozgrzej piekarnik do 425°F.

Lekko natłuścić blachę do pieczenia i odstawić na bok.

W średniej misce ubić mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól.

Ubij jajka w dużej misce.

Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

Dodaj puree bananowe i ekstrakt waniliowy i dobrze wymieszaj.

Dodać maślankę i mleko migdałowe i dobrze ubić.

Wymieszaj mokre składniki z suchą mieszanką, aż do połączenia.

Wrzuć ciasto po ¼ kubka na przygotowany arkusz do pieczenia.

Piec przez 8 do 10 minut, lub do uzyskania złotego koloru.

Pozwól im ostygnąć na drucianym stojaku.

Powtórz czynności, aby zrobić więcej naleśników.

Wydajność: 6 do 8 porcji.

Wnioski:

Jest to najłatwiejszy i najlepszy bezglutenowy przepis na naleśniki bananowe, który sprawi, że poczujesz się pełen energii. Więc, spróbuj go i cieszyć się tym yummy śniadanie.