Banany to pyszne, pożywne owoce, które są bogate w potas, witaminy i minerały. Są one również pakowane z dobrych węglowodanów, tłuszczów i błonnika. Ale czy wiesz, że banany zawierają również gluten?
Więc, jeśli jesteś osobą bezglutenową, to nie martw się; jest rozwiązanie dla Ciebie. Teraz nie musisz już tęsknić za pysznymi bananowymi naleśnikami. Tutaj dzielę się przepisem na bezglutenowe naleśniki bananowe, które wypełnią Twój żołądek sporą dawką energii i składników odżywczych.
Bezglutenowe Naleśniki Bananowe Składniki:
1 szklanka mąki
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody oczyszczonej
½ łyżeczki soli
¼ szklanki cukru
2 jajka
1 dojrzały banan (utarty)
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
¼ szklanki maślanki
½ szklanki niesłodzonego mleka migdałowego
Instrukcje:
Rozgrzej piekarnik do 425°F.
Lekko natłuścić blachę do pieczenia i odstawić na bok.
W średniej misce ubić mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól.
Ubij jajka w dużej misce.
Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.
Dodaj puree bananowe i ekstrakt waniliowy i dobrze wymieszaj.
Dodać maślankę i mleko migdałowe i dobrze ubić.
Wymieszaj mokre składniki z suchą mieszanką, aż do połączenia.
Wrzuć ciasto po ¼ kubka na przygotowany arkusz do pieczenia.
Piec przez 8 do 10 minut, lub do uzyskania złotego koloru.
Pozwól im ostygnąć na drucianym stojaku.
Powtórz czynności, aby zrobić więcej naleśników.
Wydajność: 6 do 8 porcji.
Wnioski:
Jest to najłatwiejszy i najlepszy bezglutenowy przepis na naleśniki bananowe, który sprawi, że poczujesz się pełen energii. Więc, spróbuj go i cieszyć się tym yummy śniadanie.