Ile piec pizze z grubą skórką w kuchennym piekarniku?

W tym filmie pokażę wam, jak długo piec pizze z grubą skórką w kuchennym piekarniku. Jest to bardzo ważne podczas pieczenia pizzy, ponieważ ciasto jest podstawą pizzy i musi być idealnie wypieczone. Jeśli więc nie znasz odpowiedniej ilości czasu na pieczenie pizzy, to zrujnujesz swoją pizzę.

Będę używał kuchennego piekarnika, a mój piekarnik może pomieścić 4 ciasta do pizzy naraz. Oznacza to, że ilość czasu potrzebna do upieczenia skórki wynosi 2 godziny. Teraz rozpocznijmy proces pieczenia.

Przepis na ciasto do pizzy

1. Przesiej mąkę i sól.

2. Wymieszaj mąkę i sól z wodą w dużej misce.

3. Dodaj trochę oliwy z oliwek i dobrze wymieszaj.

4. Pozwól ciastu odpocząć przez 15 minut.

5. Przygotuj piekarnik, umieszczając stojak na środku i ogrzewając go przez 1 godzinę w temperaturze 350 F.

6. Przygotuj łopatkę do pizzy, robiąc otwór na środku patelni.

7. Podzielić ciasto na pół i rozłożyć je równomiernie na łopacie do pizzy.

8. Gotuj skórkę przez 40 do 45 minut.

9. Wyjmij skórkę z piekarnika i rozprowadź na niej trochę sosu pomidorowego.

10. Dodaj trochę sera, pepperoni i pieczarek.

11. Zamknij pokrywę i włóż pizzę z powrotem do piekarnika na kolejne 7 minut.

12. Wyjąć pizzę z piekarnika.

13. Posypać oregano i bazylią.

14. Wstawić pizzę z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut.

15. Wyjmij pizzę z piekarnika i pokrój ją w plastry.

16. Smacznego!!!

Wnioski:

Tak więc, to są wszystkie kroki do zrobienia pizzy z grubym crustem. Mam nadzieję, że będziesz cieszyć się nim.