W tym filmie pokażę wam, jak długo piec pizze z grubą skórką w kuchennym piekarniku. Jest to bardzo ważne podczas pieczenia pizzy, ponieważ ciasto jest podstawą pizzy i musi być idealnie wypieczone. Jeśli więc nie znasz odpowiedniej ilości czasu na pieczenie pizzy, to zrujnujesz swoją pizzę.
Będę używał kuchennego piekarnika, a mój piekarnik może pomieścić 4 ciasta do pizzy naraz. Oznacza to, że ilość czasu potrzebna do upieczenia skórki wynosi 2 godziny. Teraz rozpocznijmy proces pieczenia.
Przepis na ciasto do pizzy
1. Przesiej mąkę i sól.
2. Wymieszaj mąkę i sól z wodą w dużej misce.
3. Dodaj trochę oliwy z oliwek i dobrze wymieszaj.
4. Pozwól ciastu odpocząć przez 15 minut.
5. Przygotuj piekarnik, umieszczając stojak na środku i ogrzewając go przez 1 godzinę w temperaturze 350 F.
6. Przygotuj łopatkę do pizzy, robiąc otwór na środku patelni.
7. Podzielić ciasto na pół i rozłożyć je równomiernie na łopacie do pizzy.
8. Gotuj skórkę przez 40 do 45 minut.
9. Wyjmij skórkę z piekarnika i rozprowadź na niej trochę sosu pomidorowego.
10. Dodaj trochę sera, pepperoni i pieczarek.
11. Zamknij pokrywę i włóż pizzę z powrotem do piekarnika na kolejne 7 minut.
12. Wyjąć pizzę z piekarnika.
13. Posypać oregano i bazylią.
14. Wstawić pizzę z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut.
15. Wyjmij pizzę z piekarnika i pokrój ją w plastry.
16. Smacznego!!!
Wnioski:
Tak więc, to są wszystkie kroki do zrobienia pizzy z grubym crustem. Mam nadzieję, że będziesz cieszyć się nim.